Η γλώσσα προγραμματισμού Scratch δημιουργήθηκε από το lifelong kindergarten group του MIT media lab ως μια γλώσσα προγραμματισμού που απευθύνεται σε παιδιά. Θεωρείτε πως είναι η καλύτερη γλώσσα για παιδιά από 8 έως 16 ετών. Η συγκεκριμένη γλώσσα χρησιμοποιεί διεπαφή που βασίζεται σε blocks και έτσι συνδέει την εμπειρία μάθησης του παιδιού μαζί με το παιχνίδι με τα blocks!

Η Python είναι μια γλώσσα τόσο αντικειμενοστραφή όσο και δομημένου προγραμματισμού, με αυτό το τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε games, να αναλύσουμε δεδομένα και άλλα πολλά. Η Python σχεδιάστηκε για να είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη και για αυτό το λόγο κατατάσσεται σταθερά ως μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού. Κατάλληλο για ηλικίες 10+.

pictoblox

Scratch AI – Αφού έχετε κατανοήσει πλήρως το γραφικό περιβάλλον  και τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch ήρθε η ώρα να μπείτε στο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης(Artificial intelligent -AI) και μηχανικής μάθησης(Machine Learning-ML). Κατάλληλο για ηλικίες 10 έως 16.

Scratch & Microbit – Αφού έχετε κατανοήσει πλήρως το γραφικό περιβάλλον  και τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch ήρθε η ώρα να μπείτε στο κόσμo των μικροελεγκτών. Το Micro:bit είναι ένας μικρός υπολογιστής που φτιάχτηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κάνει τον προγραμματισμό προσβάσιμο για όλους. Είναι εξοπλισμένο με ένα πλούσιο σύνολο αισθητήρων και συσκευών διασύνδεσης.

Το Microsoft MakeCode Arcade είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα 2D περιβάλλον ανάπτυξης παιχνιδιών. Οι μαθητές από 9 έως 18 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το MakeCode Arcade για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια στο διαδίκτυο, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένεια τους ή να τα κατεβάσουν σε συσκευές παιχνιδιών χειρός(πχ gameboy).

ili's Playground

CodingMadeEasy();

Ανακαλύψτε το μαγευτικό κόσμο του προγραμματισμού!